Їстівне насіння мигдалевого дерева — символ багатства і довголіття. Наукою доведено, що стандартна 30-грамова порція з 23-ма мигдальними насіннями містить білок, клітковину, вітаміни і мінерали в кількостях корисних для здоров’я. Жменя мигдаля може бути ключовим доповненням збалансованих дієт для дітей, підлітків, молоді, дорослих і літніх людей.
Плоди мигдаля — це крихітні біофабрики легкозасвоюваних вуглеводів, фолієвої кислоти, антиоксидантів, вітамінів групи A, D, E, B і K.
Горіх мигдаль — смачний і мега живильний натуральний продукт, який як частина щоденного раціону підтримує психічне і фізичне здоров’я людей різної статі і віку.
Мигдаль забезпечує половину щоденної потреби організму у вітаміні E. Тому жінки можуть за допомогою 23 мигдальних «зерен» підтримувати високу щільність кісткових тканин, контролювати вагу і покращувати фізичну красу.
Щоденний мигдальний 30-грамовий перекус допомагає чоловікам набути більш сильне тіло і гострий розум. Марганець і фосфор у складі мигдалю збільшують щільність кісток. Рибофлавін запобігає зниженню когнітивних функцій. Цинк підтримує природне вироблення тестостерону. Ненасичені жирні кислоти знижують ризик серцевих захворювань і розвитку високого рівня холестерину ЛПНЩ.
9-10 сирих і несолоних «зерен» мигдалю в дитячому меню допомагають зміцнити імунітет, зуби і кістки дитини. Рибофлавін, марганець і L-карнітин заряджають дітей енергією, нормалізують обмін речовин, покращують пам’ять і концентрацію уваги.
Для літніх людей мигдаль — це чудо-перекус, багатий корисним білком і кальцієм. Рибофлавін і L-карнітин в складі ядер знижують ризик Альцгеймера і Паркінсона. Фенілаланін покращує пильність і рефлекси. Високий вміст клітковини, марганцю, вітаміну E і кальцію запобігають остеопороз і діабет 2 типу.
Білок — речовина, яка необхідна для збільшення м’язової маси. Стандартна порція мигдалю містить 6 грам речовини в натуральній чистій формі. Це більше, ніж в 1 курячому яйці. Тому спортсмени і бодібілдери з давніх часів включали мигдаль в свій повсякденний раціон, щоб збільшувати м’язову силу.
Мигдаль — один з кращих рослинних продуктів для мозку. Король горіхів стимулює вироблення ацетилхоліну. Це органічна сполука активує зростання нейронів в мозку і покращує пам’ять, що важливо для людей, задіяних в інтелектуальній діяльності.
Чимало вагітних жінок набирають зайві кілограми, що збільшує ризик гестаційного діабету. Дві щотижневі 30-грамові жмені мигдалю покращують роботу кишечника, знижують апетит і сприяють здоровому збільшенню ваги під час вагітності.
Любителям дієт рясний набір поживних речовин і мононенасичених жирів мигдалю допомагає скинути зайву вагу.
Вітаміни групи B, холін і білок можуть бути відсутні в рослинних дієтах. Мигдаль допомагає веганам і вегетаріанцям заповнювати дефіцит цих активних речовин.
Мигдальні ядра протипоказані людям, схильним до алергій і дітям до 4 років.