Насіння фісташкового дерева повні поживних речовин. Додавання ядер в повсякденний раціон, знижує ризик смертності від раку, серцевих і респіраторних захворювань. Середземноморська дієта, до складу якої входять фісташки, славиться найвищими в світі показниками тривалості життя.
Плоди фісташки — це біо-фабрика вітамінів групи B, A, C, E і K, які органічно доповнюють збалансований склад вуглеводів, білка, амінокислот, жирів, мінералів і клітковини.
Стандартна 30-грамова порція з 49 фісташок містить всього лише 159 калорій, високу концентрацію каротиноїдів, калію і 37% від рекомендованої добової норми вітаміну B-6. Тому сирі фісташкові горіхи не тільки смачні, але і корисні для здоров’я людей різної статі, віку і роду діяльності.
«Фісташкове харчування» допомагає мінімізувати небезпечні ризики, з якими можуть зіткнутися жінки — хвороби серця, діабет, інсульт, ожиріння. Жменя зелених ядер забезпечує нормальну роботу кишечника, позбавляє від сухості шкіри і зменшує запальні процеси.
49 фісташок в щоденному меню чоловіків знижують ризик серцевих захворювань і поліпшують маркери еректильної функції, що доведено новими дослідженнями.
Подрібнені фісташкові горіхи в дитячому меню забезпечують правильний фізичний і психічний розвиток дитини. Ці маленькі джерела енергії, рослинного білка, вітаміну B6 і кальцію стимулюють ріст м’язів і кісток, зміцнюють імунітет і нервову систему.
Фісташки — ідеальний перекус для літніх людей. Дослідженнями Гарвардського університету було виявлено, щоденна стандартна порція фісташок подвоює користь для здоров’я і збільшує тривалість життя.
Щоденна жменя смарагдових «зерен» в раціоні спортсменів і бодібілдерів зменшує жирову і збільшує м’язову масу, покращує гідратацію організму і здоров’я клітин.
49 зелених ядерець збільшують частоту мозкових хвиль, пов’язаних з інтелектом, навчанням і пам’яттю, що особливо важливо для лікарів, вчителів, науковців, програмістів, школярів і студентів.
До складу фісташок входять білок, клітковина, калій, фолієва кислота, кальцій, залізо, які стимулюють ріст і розвиток плода, а майбутніх мам позбавляють від анемії і набряклості.
Любителі дієт для схуднення можуть наполовину знизити індекс маси тіла, з’їдаючи щодня по дві жменьки фісташок протягом 3 місяців.
Горіхи фісташок — додаткове джерело рослинного білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів для веганських і вегетаріанських дієт.
Смарагдові ядра не рекомендується вживати дорослим і дітям з непереносимістю фруктану і схильністю до алергій.