Подзвонити
Години роботи: Пн-Сб з 9.00 до 19.00
КОШИК ПОРОЖНІЙ
0
До сплати
0 грн.
Оформити

Корисні властивості, енергетична цінність і вітаміни у фундука

04.08.2021
65
Корисні властивості, енергетична цінність і вітаміни у фундука фото

Ліщина — улюблений інгредієнт кондитерів і хрустке доповнення до овочевих, м’ясних або рибних страв. На тлі побратимів фундук виділяється найвищим вмістом фолієвої кислоти і другим місцем за кількістю вітаміну Е. Включені в звичний раціон ядра ліщини покращують якість харчування і приносять користь для здоров’я.

Плоди фундука — фабрика вітамінів.

Плоди фундука — це крихітні біо-фабрики вітамінів групи B, необхідних для нормалізації метаболічних процесів і вітаміну E, який має потужну антиоксидантну дію.

Лісовий горіх (фундук) в раціоні людини різної статі і віку (діти, молодь, підлітки, дорослі та літні люди), а також його вплив на здоров’я.

Багаторічні дослідження підтверджують переваги введення в щоденний раціон 30-грамової порції або 20 ядер ліщини для дітей, підлітків, молодих, дорослих і літніх людей.

Лісовий горіх (фундук) в раціоні жінок.

Фундук в жіночому меню — кращий перекус в період менопаузи і профілактика кишкових захворювань. Жменька лісових горіхів містить 2,7 г або 10% добової норми клітковини. Поєднання магнію з кальцієм, вітамінами A, C, E уповільнює старіння, зміцнює волосся і зменшує больові симптоми, пов’язані з щомісячним циклом.

Лісовий горіх (фундук) в раціоні чоловіків.

Стандартні 30 г ліщини в щоденному меню чоловіків позитивно впливають на рівень холестерину, роботу серця і кровоносних судин. Подвійна порція фундука збільшує кількість, життєздатність, рухливість і морфологію сперматозоїдів, що важливо для чоловічої фертильності.

Лісовий горіх (фундук) в дитячому раціоні.

20 ядер лісових горіхів містять 36% добової потреби дитини у вітаміні E і 13% — в клітковині. Цей смачний, ситний і корисний перекус покращує сон, зміцнює імунітет, сприяє розвитку уваги і когнітивних функцій дитини.

Лісовий горіх (фундук) в раціоні людей похилого віку (людей у ​​віці, пенсіонерів).

Фундук покращує живлення літніх людей, знижує рівень глюкози і «поганого» холестерину. Дві стандартні порції лісових горіхів в день здатні запобігти дефіциту важливих мікронутрієнтів — вітаміну E і магнію.

Лісовий горіх (фундук) в раціоні спортсменів і бодібілдерів (після або перед тренуваннями).

Ліщина містить магній, який підтримує рух кальцію в організмі і запобігає перенапруження м’язів. Для спортсменів і бодібілдерів — це кращий перекус для зміцнення м’язових тканин.

Лісовий горіх (фундук) для людей з активною мозковою діяльністю (лікарі, вчителі, вчені, програмісти, школярі, студенти).

Горіхи називають «їжею для мозку». І фундук — не виняток. Лецитин у складі ліщини покращує пам’ять і концентрацію уваги. Магній, вітамін E і ніацин допомагають активізувати розумову діяльність вченим, лікарям, програмістам, вчителям, студентам і школярам.

Лісовий горіх (фундук) в раціоні вагітних жінок.

Фундук — джерело поживних речовин, антиоксидантних сполук, заліза і кальцію, необхідних для благополучної вагітності.

Лісовий горіх (фундук) для тих хто на дієті або худне або дотримується правильного харчування.

Лісові горіхи в помірній кількості допомагають підтримувати здорову вагу прихильникам ЗСЖ і любителям дієт для схуднення.

Лісовий горіх (фундук) для веганів та вегетаріанців.

Ліщина збагачує харчування веганів та вегетаріанців рослинним білком, незамінними жирними кислотами і складними вуглеводами з низьким глікемічним індексом.

Для кого протипоказаний і шкідливий фундук?

Вживати фундук не рекомендується дітям і дорослим, що страждають алергіями.

РЕКОМЕНДУЄМО СКУШТУВАТИ

Фундук сирий у лушпинні
35 грн.
Сирий
Без шкаралупи
Фундук сирий бланшований
30 грн.
Сирий
Без шкаралупи
Фундук смажений бланшований
35 грн.
Смажений
Без шкаралупи
Замовити зворотній дзвінок